Geschiedenis HTC

HTC Corporation is een Taiwanese producent van smartphones. Al die smartphones draaien op Windows Phone of Android. De nieuwste HTC smartphone op dit moment is de HTC One A9.

HTC is opgericht in 1997 door Cher Wang en Peter Chou. Ze zijn begonnen met het fabriceren van pda’s voor andere merken zoals QTEK en Dopod. Later (in 2006) zijn ze ook hun eigen mobiele apparaten onder hun eigen merknaam HTC gaan uitbrengen. De eerste toestellen die werden uitgebracht door HTC draaiden op Windows Mobile. Maar ze zijn gaandeweg steeds meer overgestapt op Android, en draaien nu nog steeds op Android.

In 2010 heeft HTC een belang van 50.1% gekocht in het bedrijf Beats          Electronics, om de geluidssoftware die Beats Electronics verkocht in hun eigen telefoons te stoppen voor het beste geluidskwaliteit op dat moment. Later heeft HTC de helft van hun belang weer verkocht aan Beats Electronics.

In 2011 kwam HTC in de jaarlijkse top 100 Beste Global Brands terecht. Dat heeft HTC heel erg positief opgepakt en is daarna alleen maar blijven verbeteren. Voorzitter van HTC Cher Wang zei toen al: ons doel is en blijft om een van de topmerken in de wereld te worden.

Tijdens het Mobile World Congress werd HTC uitgeroepen tot fabrikant van het jaar door GSM Assocation.

Doordat Apple en Samsung zo bekent zijn geworden ging het bij HTC financieel minder goed want bijna iedereen kocht Apple of Samsung smartphones. Sinds 2013 begint HTC weer een beetje op te komen, dat komt voornamelijk door de nieuwe reeks HTC’s, namelijk de HTC One’s.

Het hoofdkantoor van HTC Corporation staat in Taoyuan (stad) in Taiwan (land). Het ontwerp van het hoofdkantoor richt zich ook op duurzaamheid, mensgerichtheid, vakmanschap en eenvoud. Het bied onderdak aan meer dan 2000 medewerkers! De HTC Foundation geeft in het gebouw tevens onderwijs aan jongeren en mensen met een beperking. De stichting is gevestigd op de tweede en derde verdieping van het gebouw en verzorgt trainingen en zal ook kinderen uit afgelegen gebieden internationaal perspectief bieden. Het bedrijf telt 16846 werknemers wereld wijd. HTC Corporation verkoopt smartphones en tablets. Ze proberen de concurrentie voor te blijven door goede kwaliteit en unieke & strakke designs te leveren tegen een lagere prijs dan de concurrenten. Maar ze willen niet dat de mensen aan de telefoon kunnen zien dat die goedkoop / goedkoper is vandaar ook de moeite om het een zo mooi en strak mogelijk design te geven. Ze willen ook zo goed mogelijk voldoen aan de wensen en behoeften van de consument maar toch binnen een bepaalde prijsklasse blijven en dat is nog altijd lastig.

Hier een voorbeeld dat ze heel veel tijd en geld besteden aan het design van de nieuwe HTC smartphones.

 

HTC One A9

nieuwe HTC smartphone (HTC One A9)

AFMETINGEN

145,75 x 70.8 x 7,26 mm

GEWICHT

143 gram

SCHERM

5 inch, Full HD 1080p, Corning Gorilla Glass

 

HTC Desire

Oude HTC smartphone (HTC Desire)

AFMETINGEN                                                                                                  

119 x 60 x 12 mm

GEWICHt

135 gram

SCHERM

3.7 inch, 480x800p, LCD

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *