HTC budget

Veel mensen voorspellen dat  HTC binnenkort failliet zal gaan, maar het bedrijf heeft zijn hoofd nog net boven water weten te houden. Toch voorspellen de HTC jaarcijfers niet veel goeds.

Sinds 2011 vraagt iedereen zich af wanneer HTC failliet zal gaan. Elk jaar wordt HTC’s aandeel in de smartphone-industrie kleiner. Apple domineert de grootste omzet, Samsung heeft het grootste aandeel in de Android-wereld in handen en fabrikanten als Huawei, Xiaomi en ZTE hebben het goedkope segment in handen.

 

 

HTC heeft in 2013 een omzet van 42,9 miljard Taiwanese dollar (1,4 miljard euro) er was nog net winst gedraaid de winst was ongeveer 10 miljoen dollar. Volgens de nieuwsberichten ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. HTC verwacht in het eerste kwartaal nog minder omzet en tevens verlies te draaien. HTC heeft dan ook besloten zich meer op het midrange en low-end segment te gaan richten.

 

HTC was echter een van de eerste fabrikanten die met google en Android in zee besloot te gaan. HTC was kort een grote naam omdat later de andere merken op de smartphonemarkt kwamen zoals Apple, Samsung, Sony, LG, Huawei en Lenovo
HTC heeft het afgelopen jaar getracht op het hoogste niveau mee te blijven doen en hoewel de HTC One echt een goed toestel is, waren er teveel problemen rond de productie en was de concurrentie te groot om er een mega succes van te maken. Aangezien dat ook zijn weerslag heeft op de financiële cijfers kiest het bedrijf nu voor het betaalbare segment, alleen ook daar is de concurrentie flink wat groter geworden het afgelopen jaar. Partijen als Huawei, LG, Nokia en Samsung waren ook erg succesvol in deze markt.

 

HTC heeft in het derde kwartaal van 2015 een omzet van 21,4 miljard Taiwanese dollar (ongeveer 581 miljoen euro) geboekt. Dat is de laagste omzet van het bedrijf sinds de introductie van de smartphone en een halvering ten opzichte van vorig jaar.

De slechte cijfers waren te verwachten. HTC zelf verwachtte een omzet van tussen de 19 en 22 miljard Taiwanese dollar.

HTC maakte een omzet van 4,48 miljard Taiwanese dollar (omgerekend 122 miljoen euro

 

2016 gaat voor HTC een spannend jaar worden. Sommige mensen zeggen dat HTC het in 2016 niet gaat overleven

 

In augustus behaalde HTC de laagste omzet ooit van iets minder dan 6,9 miljoen Taiwanese Dollars. Dit is omgerekend iets meer dan 190.000 euro. Het enige lichtpuntje van het bedrijf is de nieuwe VR-bril, de Vive.

 

Er is nog een redding voor HTC en dat is de Vive, een VR-bril die, in tegenstelling tot HTC’s smartphones, wél positieve recensies heeft gekregen. Als HTC het lukt om de VR-bril goed in de markt te plaatsen kan er misschien genoeg winst gemaakt worden voor een groei van het bedrijf.